L’Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) ha obert la convocatòria de la cinquena edició del seu guardó, que distingeix les informacions difoses en mitjans de l’arxipèlag, el qual té per objectiu el foment d’un periodisme “de qualitat, compromès i responsable”, entre d’altres. Enguany, suma una nova distinció i s’incrementa la dotació total de 2.250 euros a 3.500.

En concret, es manté la principal categoria al millor treball de premsa, ràdio i televisió, dotada amb 1.500 euros. A més, repeteixen els tres accèssits per a cadascuna d’aquestes modalitats impulsats en l’anterior edició, que doblen la dotació de 250 als 500 euros. Finalment, s’incorpora una nova categoria a la qual poden concorre els associats a l’APIB, també dotada amb 500 euros.

En conjunt, els treballs han de pertànyer al gènere informatiu (notícies, reportatges, documentals o entrevistes), han d’estar en català o castellà, i s’han d’haver publicat o difós en mitjans balears durant l’any 2019. El termini per presentar candidatures finalitza el 5 de setembre.

La temàtica és lliure, però el jurat valorarà “el seu impacte social i la seva contribució a l’enfortiment de la democràcia i els drets fonamentals”. En aquest sentit, es tindrà en compte especialment el periodisme de denúncia i el d’investigació.