El Jutjat de Primera Instància número 49 de Barcelona ha ordenat al digital Crónica Global a rectificar la notícia publicada a l’agost titulada “Amazon, MRW y SEUR dejan de repartir en zonas de Barcelona por la crisis de seguridad”. Les tres empreses de repartiment van desmentir els fets, el mitjà no va voler rectificar, i l’Ajuntament ho va denunciar.

Ara, la magistrada ha ordenat una rectificació on s’inclogui que el consistori considera que la informació original “conté afirmacions falses al no haver estat degudament contrastats els presumptes fets als quals s’al·ludia”.

El mitjà va al·legar que havia publicat el burofax que li va enviar l’Ajuntament. Ho va fer en un article titulat “Así trata de tapar la alcaldesa de BCN la crisis de seguridad…. y esto contesto Crónica Global”, i la jutgessa entén que “no es pot considerar que la rectificació s’efectués en forma legal”.

Així doncs, el Jutjat obliga Crónica Global a publicar que les empreses van assenyalar que el repartiment s’havia desenvolupat “amb normalitat” a l’estiu i “sense que existeixi cap fet que desmenteixi la informació”.

El mitjà també ha d’indicar que, en el cas d’MRW, les limitacions en el servei al Besòs “responen a la política contractual de l’empresa i no tenen cap relació amb presumptes crisis de seguretat produïdes durant l’estiu”.

 

Font: eldiario.es