El diari The New York Times ha tancat la seva edició en espanyol per motius econòmics. NYT en Español va néixer el 2016, inicialment amb la missió de traduir articles rellevants de la capçalera mare per a l’audiència hispanoparlant, però ben aviat també va publicar articles d’opinió i reportatges propis. L’edició produïa diàriament una desena de peces originals i traduïdes.

“Vam llançar NYT en Español com a part d’un experiment que va expandir la nostra cobertura a diferents idiomes, en un intent d’assolir i atraure més lectors internacionals. Si bé el lloc en espanyol va atraure una considerable nova audiència cap al nostre periodisme, i va produir regularment articles dels quals estem orgullosos, no va demostrar ser financerament reeixit”, explica el mitjà.

Ara el New York Times se centrarà en arribar a una audiència global el seu butlletí de les principals notícies mitjançant la subscripció. Com a part d’aquesta estratègia, continuarà traduint alguns dels seus articles a una dotzena de llengües, també l’espanyola, i incrementarà la seva inversió en aquest àmbit.