El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha instat l’Ajuntament de Barcelona a expedientar les finques amb instal·lacions il·legals de telecomunicacions a la zona del Carmel, en el marc de les seves competències en urbanisme, activitats i medi ambient.

D’aquesta manera, després d’anys de litigis, el TSJC dona la raó a l’Associació Catalana de Ràdio, que qualifica la zona de “refugi de les emissions il·legals de multitud de serveis de ràdio i televisió”.

L’ACR destaca que la sentència del TSJC crea jurisprudència i podrà ser utilitzada com a argument a l’hora de demanar a altres ajuntaments que actuïn quan es detecti
la presència de centres emissors amb ràdios il·legals. Segons la patronal, a Catalunya hi ha més de 120 freqüències ocupades il·legalment.

Fons de l’Ajuntament han confirmat a l’ACN que les ordres de cessament d’activitat ja han estat notificades. A partir de la notificació hi ha un termini d’un mes per presentar al·legacions. Totes les actuacions tenen el propòsit de complimentar-se en sis mesos, segons l’ACR.

Si en posteriors inspeccions dels tècnics del consistori no s’haguessin desmuntat les instal·lacions i antenes, es precintarien.

L’ACR continua denunciant

L’Associació Catalana de Ràdio continua denunciant tant les emissores que ocupen il·legalment l’espectre com les que exploten il·legalment freqüències de titularitat municipal.

En aquest sentit, l’ACR entra periòdicament a la Secretaria de Comunicació de la Generalitat la llista de les emissores il·legals que es poden documentar, perquè hi actuï segons les seves competències.

Entre les emissores il·legals denunciades i que encara emeten hi ha RKB, Vaughan Radio, Loca FM, XTRA FM, Mega o Pomar, assenyala en un comunicat la patronal de les ràdios privades.