El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha anul·lat el nomenament de la periodista Empar Marco com a directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, l’empresa gestora d’À Punt Mèdia, càrrec que va ocupar fins al passat març. El motiu és la incompatibilitat de dos membres de la comissió avaluadora de les candidatures (formada pels membres del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació).

D’aquesta manera, la Sala Contenciosa Administrativa del TSJCV estima l’apel·lació del periodista Pere Valenciano, que aspirava a la direcció d’À Punt, i que va denunciar el procés de selecció perquè havia estat “un tongo disfressat de concurs públic”. Anteriorment, un jutjat de València havia desestimat el seu recurs.

La resolució del TSJCV considera que un dels consellers de la CVMC, Vicente Vergara, incorria en causa d’incompatibilitat perquè seguia figurant com a apoderat de l’editora de Cartelera Turia, de la qual era administradora la seva dona. Per al Tribunal tampoc n’hauria d’haver format part María Dolores Navarro, per ser secretaria general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT. Ambdós van deixar el càrrec després de l’elecció d’Empar Marco.

Per altra banda, el TSJCV també estima l’al·legació de Pere Valenciana sobre l’absència de raons o justificació de les puntuacions donades als aspirants. El Tribunal entén que “qualsevol afectat per determinada qualificació té dret al fet que li sigui comunicada la motivació de la mateixa i de la puntuació que hagi sigut aplicada per l’òrgan qualificador”.

La sentència pot ser recorreguda en cassació davant del Tribunal Suprem.