Els digitals eldiario.es i infoLibre han segellat un acord de col·laboració periodística. Cada mitjà mantindrà la seva independència editorial, redacció i comunitat, però regularment sumaran forces en projectes compartits que publicaran simultàniament: investigacions, continguts audiovisuals, grans reportatges, etc.

La col·laboració es va iniciar diumenge amb un especial sobre “l’intent fallit de convertir el 8-M en una nova teoria de la conspiració de l’11-M, que va marcar la primera legislatura de Zapatero”. Aquest és un primer pas d’una aliança en la qual volen aprofundir en un futur.

“La crisi econòmica provocada per la pandèmia ha posat la premsa en perill. Necessitem més que mai el suport dels lectors per poder sobreviure. I també que les redaccions que compartim una mateixa manera d’entendre el periodisme ens donem suport mútuament”, assenyalen.

eldiario.es i infoLibre subratllen que tenen molts punts en comú. “Ens recolzem en els lectors per garantir la nostra independència. Defensem valors compartits, i la necessitat d’un periodisme compromès i honest”. I van néixer amb sis mesos de diferència el 2012 i el 2013, respectivament, impulsats per periodistes exdirectors del diari Público, Ignacio Escolar i Jesús Maraña.