Foto: Alberto Tallón

Una trentena de fotoperiodistes es van manifestar diumenge a la tarda a Terrassa en suport a Mireia Comas, que el 13 d’octubre va ser detinguda mentre cobria un desnonament, i per a qui la Fiscalia demana un any de presó i 170 euros per un suposat delicte d’atemptat contra l’autoritat. Els professionals gràfics es van desplaçar davant la comissaria dels Mossos amb el lema Informar és un dret. Deixeu-nos treballar!, on van llegir un manifest.

De tornada a Barcelona, quan alguns dels fotoperiodistes degudament acreditats anaven a cobrir una manifestació a la plaça Urquinaona, van ser identificats i denunciats. “Els Mossos, en un nou acte d’abús de poder, han dit frases com ‘el destí ha volgut que siguem els mateixos que estàvem a Terrassa’. També han amenaçat d’estar atents de l’ús que se’n faci de les imatges de la manifestació a Terrassa”, assenyala el col·lectiu Prou Repressió Premsa, creat arran del cas de Mireia Comas.

En un comunicat, els professionals recorden que la manifestació a Terrassa va transcorre sense incidents i ningú va ser identificat durant la protesta. “Denunciem un acte de venjança per part dels agents dels Mossos, que semblen voler silenciar tot el que no els agrada”.