The New York Times o The Wall Street Journal han acaparat gran part de l’atenció després d’haver estat distingits amb sengles Premis Pulitzer per les seves investigacions sobre la gestió del president Donald Trump. Però els grans triomfadors de la 103a edició dels prestigiosos guardons que atorga la Universitat de Colúmbia han estat els mitjans de proximitat.

En concret, en la categoria de servei públic (la més apreciada) s’ha premiat el South Florida Sun Sentinel per la cobertura del tiroteig mortal en l’escola de secundària Marjory Stoneman Douglas de Parkland, Florida.

Aquest mitjà també ha estat finalista en la modalitat de notícies d’última hora, on s’ha premiat un altre periòdic local, el Pittsburgh Post-Gazette, per la cobertura de la matança a la sinagoga Tree of Life de la ciutat.

Per la seva part, el diari The Advocate de Baton Rouge ha guanyat el Pulitzer en la categoria específica de reporterisme local, i també ha estat finalista en la d’editorial.

Finalment, el diari Capital Gazette d’Annapolis també ha quedat finalista en la modalitat d’editorial. A més, el mitjà ha rebut una menció especial (dotada amb 100.000 dòlars) per l’atemptat que va patir el juny de 2018, quan un home va entrar a la redacció disparant i causant cinc morts i diversos ferits, com a venjança per un article del mitjà.