Aquest dimarts s’ha constituït el primer Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d’Entreteniment de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, previst en el nou estatut professional aprovat pel consell de govern al desembre.

El nou òrgan està format per 13 professionals de diversos àmbits de la creació i la producció de continguts, i van ser escollits en unes eleccions celebrades el 12 de juny per a un mandat de tres anys.

Els seus membres són Marta Prats Geli (presidenta), Carme Canet Capeta (secretària), Àngels Serres Créixams, Esther Rodríguez García, Joan Carbonell Recasens, Joan Casas Mas, Joan Enguix Belmonte, Jordi Barcelona Garcia, Laura Escandell Ribas, Linus Puchal Fernández, Maica Meseguer i Espada, Matilde Seoane Ruano i Montserrat Ruiz Ferran.

El Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d’Entreteniment de la CCMA té per objectiu vetllar pels drets professionals vinculats a la creació, la preproducció, la producció, l’emissió i la difusió de continguts d’entreteniment, culturals i de publicitat i màrqueting.

El nou òrgan té assignades les funcions d’assessorar i donar suport als professionals; representar-los davant la direcció; canalitzar cap a la direcció les demandes, les propostes i els suggeriments; actuar com a instància de comunicació, diàleg i consulta entre la direcció i els professionals, i també entre aquests i l’opinió pública.