Exterior.cat, el diari digital que explica què fa Catalunya al món, compleix un any de vida des de la seva posada en marxa el 21 de gener de 2019. En aquest primer any, Exterior.cat ha consolidat 90.000 usuaris únics i ha superat les 300.000 pàgines vistes, pendent de la primera certificació d’OJDinteractiva.

Un dels trets característics d’Exterior.cat és el de connectar informativament la xarxa que formen més d’un centenar de casals catalans arreu del món. L’editor-gerent del Grup Comunicació 21, David Centol, assegura que “hem consolidat Exterior.cat en sintetitzar la cobertura informativa dels casals catalans agrupats per tots els continents; tenim lectors de més de 150 països diferents i la comunitat segueix creixent”.

En aquest sentit, Centol subratlla que “l’equip liderat pel periodista Quim Miró ha sabut cobrir, diàriament, una demanda informativa des d’una òptica diferent i complementària a la dels altres periòdics digitals catalans”.

La prioritat d’Exterior.cat també passa per contribuir a donar visibilitat a l’acció exterior de la Generalitat, especialment de les seves delegacions, així com de l’Institut Ramon Llull.

Des del Grup Comunicació21, Centol afegeix que “el projecte d’Exterior.cat encara està per desenvolupar, i en els propers dos anys anirem implementant millores a la redacció i el disseny del diari, disposant de més firmes d’opinió pròpies i impulsant la xarxa de corresponsalies”.

Exterior.cat és la publicació número 23 que edita el grup, líder en periòdics de proximitat en paper amb les capçaleres Línia. El Grup Comunicació 21 celebra aquest any els 20 anys d’existència des de la seva fundació l’any 1999.