El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat els comptes de l’exercici 2018 amb unes pèrdues de 17.117 euros, assolint així l’equilibri pressupostari, després que el 2017 es perdessin 7,3 milions.

A més, els comptes auditats indiquen que l’any passat l’ens públic va generar uns ingressos de 317.313.383 euros i unes despeses de 308.584.880 euros.

La CCMA remarca que aquesta “estabilitat pressupostària” es produeix després d’un any “de gran complexitat”. A més de cobrir el dèficit de 2017, ha hagut de fer front a l’IVA suportat no deduïble (despesa sobrevinguda en l’exercici anterior que en aquest ha pujat a 19 milions), a la limitació de l’endeutament, a la davallada dels ingressos publicitaris, i a la situació de pròrroga pressupostària.

La Corporació assenyala que ha pogut assolir l’equilibri pressupostari gràcies al pla de contenció de la despesa aplicat, que va afectar principalment la producció de continguts televisius i les inversions tècniques, així com a l’aportació extraordinària de la Generalitat (de 20,4 milions) per compensar la despesa no pressupostada d’IVA.

El consell de govern ressalta que, malgrat tot, s’ha aconseguit “mantenir el nivell de qualitat i referència del servei públic de comunicació, amb un ampli lideratge d’audiència de TV3 i amb índexs de creixement en les audiències de Catalunya Ràdio”.