La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha posat en marxa un estudi per analitzar les condicions de competència en l’àmbit de la publicitat en línia a l’Estat, així com la seva contractació. La primera fase s’obre amb una consulta pública per rebre les aportacions d’operadores, reguladors, consumidors i experts del sector.

La consulta planteja una sèrie de preguntes i sol·licita la contribució dels diferents agents del sector. Es poden presentar aportacions fins al 24 de maig.

Un cop finalitzada aquesta primera fase, la CNMC podrà considerar reunions o requeriments d’informació a diversos actors rellevants. A partir de l’anàlisi de la informació obtinguda, s’elaborarà un document que inclourà les principals conclusions extretes.

L’estudi sobre el sector de la publicitat online respon al compromís adquirit en el Pla d’actuació de l’ens regulador per al 2019, que preveu la realització d’informes sobre nous sectors sorgits amb la digitalització o on les noves tecnologies hagin modificat els models tradicionals de competència.