La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha tornat a prohibir que els espais informatius de TV3 i Catalunya Ràdio es refereixin a “presos polítics”, “exili”, “judici de la repressió” o expressions similars durant el període electoral. L’òrgan entén que aquestes manifestacions són “clarament identificables amb el missatge electoral de determinades opcions polítiques” i, per tant, “contràries” a la Llei electoral.

Per a les eleccions al Parlament de desembre de 2017, la Junta ja va prohibir als mitjans de la CCMA la utilització d’expressions com Govern a l’exiliconsellers exiliats, llista del president o consellers empresonats. De fet, també va vetar que es referissin a Carles Puigdemont com a president i a la resta de Govern cessat pel 155 com a consellers, malgrat així ho contempla el protocol de la Generalitat.

La Junta Electoral ha argumentat la nova resolució recorrent a les que ja es van emetre el 2017 en el mateix sentit. Amb tot, considera que no és necessari que els mitjans de la CCMA es retractin per haver utilitzat aquest tipus d’expressions, tal com demanava Ciutadans en la seva denúncia.