La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual i l’Acadèmia Catalana de la Música han arribat a un acord per constituir una taula de treball conjunta i mantenir una interlocució permanent. La iniciativa es produeix arran de la problemàtica sorgida amb la programació musical de les matinades a TV3.

Amb la creació d’aquesta taula de treball es persegueix impulsar nous espais i augmentar la presència de la producció musical catalana en el conjunt de mitjans de la CCMA.

Actualment, l’Acadèmia de la Música treballa propostes relacionades amb la difusió de produccions catalanes en el conjunt de les programacions de la CCMA, una major coordinació entre el sector i els mitjans, i l’establiment de mecanismes de treball conjunt.

D’entrada, l’Acadèmia havia proposat que la Corporació recuperés un departament de programes musicals que actués de manera transversal com a canal d’accés als seus mitjans. La CCMA no ho veu possible, però sí ha acceptat crear un equip de persones expertes en l’àmbit musical dels diferents mitjans perquè actuïn d’interlocutors i puguin valorar i canalitzar les propostes que faci l’Acadèmia.