L’Hotel Ciutat de Granollers va acollir el divendres 14 de juny la 22a assemblea general ordinària de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació. Més de 120 associats van assistir a la trobada anual de l’AMIC, en què es va fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius, i debatre els reptes de futur.

Durant l’assemblea es va presentar la memòria de l’associació, la qual mostra que el nombre d’associats ha passat de 305 a 355 mitjans en un any, i que els ingressos s’han doblat en tres anys, aconseguint superar per primer cop els dos milions d’euros. Dels 355 associats a l’AMIC, 145 són mitjans de paper i 210 són mitjans digitals. Del total, 204 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’Estat espanyol, ressalta l’entitat.

Un altre dels temes destacats de l’assemblea va ser la modificació dels estatuts de lAMIC, que ara especifiquen que els mitjans associats que superin els 12.000 exemplars mensuals de difusió (en el cas dels impresos) i els 12.000 usuaris únics (els digitals) han d’estar auditats. Amb aquesta mesura, l’entitat “aposta pel rigor i la transparència” dels seus associats, considerant aquests valors com el “tret diferencial” de l’associació.

En la trobada també es va presentar la primera edició del Congrés Interpirinec de Mitjans de Proximitat, que se celebrarà els dies 24 i 25 d’octubre a la Seu d’Urgell, organitzat per l’AMIC.

Durant el dinar posterior a l’assemblea es van lliurar diplomes per commemorar els mitjans associats que celebren 35, 30, 25, 20, 10 i 5 anys d’antiguitat; amb mencions especials per al Diari de Girona, que celebrava 130 anys, i Regió 7, que en feia 40.

El dinar va comptar amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans, director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart.

Ramon Grau, reelegit president

En l’assemblea de divendres també es va renovar la junta de l’AMIC. Ramon Grau, editor del grup Totmedia, continua com a president un mandat més, ja que encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat a les eleccions.

La resta de la junta la completen el vicepresident primer Pau Brunet (Regió 7); la vicepresidenta segona M. Carme Rodríguez (El Tot Mataró); el secretari Mateu Ros (Capgròs); el tresorer Ramon Torrents (Contrapunt), i els vocals David Arias (La Guia de Reus), Esther Barta (Territoris.cat), Isabel Serrano (20 Minutos), Joan Antó (Diari Més Ebre), Joan Camp (Raco Català), Lluís Rovira (Revista Cambrils), i Alejandro Ladrón de Guevara (València Extra).

Tots repeteixen excepte el darrer, que s’incorpora en representació dels editors associats del País Valencià, i amb l’objectiu de donar visibilitat i utilitat als mitjans de tots els territoris on té presència l’AMIC.