La Federació d’Empreses de Publicitat i Comunicació i Agències d’Espanya han anunciat que impugnaran tots aquells concursos en què les diferents administracions públiques convoquin directament als mitjans de comunicació, i tanquin la participació a les agències de mitjans.

Ambdues entitats han expressat la seva “enorme preocupació” per la proliferació els darrers mesos de concursos públics en què els únics licitadors que poden participar són mitjans de comunicació. Una situació que qualifiquen d’“absolutament insòlita fins ara”, i que al seu parer pot provocar “un enorme i irreparable perjudici a les agències de mitjans”.

FEDE i Ad denuncien “l’abús” que es produeix amb aquestes licitacions, perquè “vulneren principis constitucionals essencials de la nostra societat com el d’igualtat, ja que es discrimina sense cap raó a una part essencial els actors del sector de la publicitat”.

Els presidents de la FEDE, Juan Carlos Falantes, i d’AdE, Córdoba Ruiz, denuncien que s’estan utilitzant els concursos públics per “beneficiar els mitjans que més interessen als governs al capdavant de les administracions, sortejant qualsevol tipus de filtre tècnic”.

Així doncs, ambdues associacions han decidit començar a fer un seguiment de contractes i acords marcs per impugnar aquells que considerin perjudiquen els drets de les agències de mitjans i publicitat.

“Estem davant d’una de les agressions més greus a les agències de publicitat des de fa moltes dècades i és la nostra obligació lluitar contra ella amb totes les nostres forces”, adverteixen en un comunicat conjunt.