El jurat de la primera edició dels Premis Líders de l’Esport Català ha distingit Mireia Vicente Díez, de TV3, amb el Premi Periodista de l’Esport per la seva tasca de foment de l’esport català.

L’acte de lliurament tindrà lloc el 26 d’abril en un sopar gala durant l’assemblea general de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, organitzadora dels premis.

Mireia Vicente es va formar en l’àmbit de la televisió local, i  porta una dilatada trajectòria de periodisme esportiu a TV3. Seguint els esportistes catalans, ha assistit a tres Jocs Olímpics i nombrosos campionats mundials.

El jurat valora que Vicente té una base poliesportiva que li permet parlar de nombrosos esports, i que ha destacat en la difusió del creixent paper de l’esport femení i també sensible a l’esport adaptat, per exemple com a codirectora amb Lluís Riola dels programes Campiones, dedicat a les esportistes catalanes més destacades, i Adaptats, en què persones anònimes expliquen com l’esport els serveix com a mètode de superació de la vida.

Els altres guardonats, són: César Villegas, fundador del CN Kallipolis (premi al dirigent); Club Esportiu Europa (projecte d’esport inclusiu); Montserrat Ubia (àrbitra); Sant Cugat Creix (projecte de cohesió social); Unió Esportiva Sant Andreu (valors de l’esport), i Leandre Negre (foment de l’esport).