El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears exigeix als partits que negocien el proper Govern de l’arxipèlag (PSIB, Podem i Més) que incloguin la internalització dels serveis informatius d’IB3 dins del pacte de governabilitat. L’organisme assenyala que en la darrera legislatura “s’han perdut quatre anys” i considera que la internalització ja és “inajornable”.

L’SPIB insta el futur Govern, “si es diu d’esquerres”, a valorar els recursos que destina a la radiotelevisió pública com a instrument de servei públic i garant del dret a la informació de la ciutadania, en comparació amb el que hi destinen en altres mitjans autonòmics.

“Ara mateix, a IB3 hi ha treballadors de primera i segona categoria quant a condicions laborals per mor de l’externalització de serveis i la subcontractació de la gran majoria de personal. Les promeses han quedat com a retxes dins l’aigua”, critica l’organisme.

En un comunicat, el sindicat encoratja els partits que negocien el proper Govern balear a fer “una aposta per una IB3 de qualitat i, consegüentment, inverteixin en la internalització de les plantilles assignades a la producció d’informatius”.