La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat al fotògraf Markel Redondo la quarta edició de la Beca Fragments per a la producció d’un assaig fotogràfic destinat a investigar la transformació del territori del País Valencià a través del paisatge. És un projecte cultural que reflexiona sobre el periodisme gràfic.

El projecte preveu que Redondo documenti els efectes que produeixen el desenvolupisme urbà, el turisme i la desertització tant en el paisatge com en els habitants: “Espere que el projecte servisca també per a reflexionar sobre el tipus d’entorn i el tipus de turisme que volem”, ha dit l’autor.

Per executar la proposta, Redondo viatjarà pel tot el territori per mostrar “un relat contemporani dels paisatges afectats per l’urbanisme brutal entre la dècada dels 90 i els 2000, posant especial atenció a les zones del litoral”. Disposarà d’un any per a realitzar el projecte, amb un pressupost de 6.000 euros en honoraris i un mínim de 9.000 per a la producció d’una exposició i un fotollibre.

Markel Redondo (Bilbao, 1978) és graduat en fotografia i vídeo per la Universitat de Bolton (Regne Unit). Va completar els seus estudis a la Xina amb un màster en fotoperiodisme. Ha col·laborat per a diversos mitjans internacionals i estatals com Time, New York Times, Le Monde, Stern i El País Semanal, entre d’altres.