El Grup Mediapro ha admès de nou en un comunicat que Imagina va pagar suborns a alts càrrecs de la FIFA per obtenir els drets audiovisuals de la fase de classificació a l’Amèrica Central i el Carib per als mundials de futbol de 2014, 2018 i 2022.

Així doncs, companyia reafirma la seva “acceptació de responsabilitat” pels fets detallats en l’acord de no-enjudiciament (NPA) assolit per Imagina Media Audiovisual [holding de Mediapro] i el Departament de Justícia dels Estats Units el juliol de 2018. Com a part de l’acord, la filial nord-americana es va declarar culpable i el grup va pagar 19,7 milions d’euros, 10 dels quals en concepte de multa.

L’insòlit nou comunicat de Mediapro s’ha emès per “aclarir” que Imagina reconeix els fets delictius establerts en l’acord de 2018, “a la vista de certes manifestacions” realitzades per alguns representants de l’empresa que eren “inconsistents” amb el NPA.

“En aquesta conducta delictiva van estar implicats tres empleats, dos dels quals es van declarar culpables del pagament de nombrosos suborns [Roger Huguet i Fabio Tordin], i el tercer, un ex-codirector general d’Imagina [Gerard Romy], va acceptar el pagament d’un suborn d’1,5 milions de dòlars (1,26 milions d’euros) per tal d’adquirir els drets dels classificatoris i va autoritzar, va dirigir i va facilitar el pagament de mig milió de dòlars (420.000 euros) de la quantitat total. Els tres van ser acomiadats i apartats de la gestió del Grup Imagina o qualsevol de les seves filials des de desembre de 2015”, assenyala en el comunicat.

Mediapro també aprofita per aclarir que “cap de les activitats que desenvolupen les seves altres línies de negoci (com la producció audiovisual i de continguts) van estar implicades en la investigació del Departament de Justícia” dels EUA. I subratlla que “Mediaproducción (la companyia que opera, entre altres negocis, la divisió de drets audiovisuals d’Imagina tant a Espanya com en altres països del món), no va ser acusada de, condemnada per, ni utilitzada per executar les conductes descrites en les investigacions”.