El grup Mediaset ha posat en marxa un nou diari digital, Nius. Tot i que es pot interpretar el nom com l’escriptura en castellà de la pronunciació de news, també és l’acrònim de les paraules nova, informació, útil i senzilla, amb les quals es vol definir el projecte.

“Ens agradaria que Nius fos un diari del qual te’n refiessis per informar-te. Guanyar-se el respecte de qui rep les teves informacions és el més difícil d’aquest ofici”, assenyala el seu director, Juan Pedro Valentín, exdirector d’informatius de Cuatro.

La redacció està formada per una trentena de persones, majoritàriament provinents de l’extinta Noticias Cuatro. També hi ha tres subdireccions: Pilar García de la Granja, corresponsal de Mediaset als Estats Units; José Luis Fuentecilla, subdirector d’informatius de Mediaset, i Techu Baragaño, exdirectora de telemania.es.

Nius es presenta com un nou diari digital estricte amb les formes, el model i les eines tradicionals de verificació, anàlisi i interpretació de l’actualitat, segons Mediaset.

El nou mitjà té la intenció traslladar de forma rigorosa i contrastada les claus de l’actualitat a través de tots els canals de consulta habituals a internet,des de xarxes socials, buscadors o agregadors de notícies fins a podcast i assistents de veu. I és que el nou mitjà utilitzarà diferents formats per oferir els continguts, de manera que es podrà llegir, veure’s i escoltar-se.