Toni Albà, caracteritzat com el rei emèrit Joan Carles I.

Minoria Absoluta ha apartat “temporalment” Toni Albà del programa Polònia, segons han confirmat fonts de la productora a l’ACN, a causa del tuit masclista de l’actor contra la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas.

“Bon viatge a Waterloo!!! (Vigila no passis de llarg i vagis a petar a Amsterdam… allà, estaries com a casa i a més a més tindries tots els teus drets laborals respectats!)”, va piular Albà el 23 de febrer.

L’actor va rebre un allau de crítiques, i fins i tot la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Minoria Absoluta van emetre sengles comunicats de rebuig en què es desmarcaven de la polèmica piulada.

Toni Albà no té contracte amb la productora, sinó que hi col·labora quan els seus serveis són requerits en funció dels personatges que interpreta al Polònia. Ara hi deixarà d’aparèixer per un temps indefinit.

Arran de la polseguera aixecada, Albà es va disculpar, però sense massa convenciment: “Si alguna persona s’ha sentit ofesa per les paraules que he escrit en aquest tuit, li demano disculpes. Com diria aquell tan respectat que anava de ‘campamentos’: ‘Lo siento mucho. Me he equivocado. No volverá a ocurrir’”, va piular. “Però en cap cas demano disculpes per paraules que no he escrit! Ho dic per si algú pateix d’aquest mal tan escampat anomenat ‘deficiència en la comprensió lectora’, que s’ho faci mirar”, va puntualitzar l’actor.

Dies després, davant alguna crida a les xarxes a boicotejar el programa, Albà va demanar no secundar-ho. “No seria just per a la família polonesa que per culpa d’una situació personal meva, els ‘castigueu’ a tots demanant un boicot que només donaria ales als que voldrien tancar TV3”, deia en un fil de piulades.

“No seria just. És hora de fer pinya i de no donar-nos per vençuts. El món no s’acaba per un tuit ni per un sou. Si ens tanquen TV3 voldrà dir que el català, l’educació i tot el demés ja està tancat”, afegia.