La periodista Montserrat Minobis i Puntonet ha mort als 76 anys com a conseqüència d’una complicació mentre se sotmetia a una cirurgia de cor.

Nascuda a Figueres el 1942, va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2001-2004) i ha estat l’única directora que ha tingut Catalunya Ràdio (2004-2005). El CPC i la CCMA han lamentat la pèrdua i han mostrat el seu condol a familiars i amics.

Activista feminista i antifranquista, Minobis també va ser presidenta de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (1994-2002).

Montserrat Minobis va iniciar la seva trajectòria professional el 1961 a Ràdio Popular de Figueres, i el 1974 es va incorporar a RNE a Barcelona, on va presentar el primer informatiu en català de l’emissora. A partir del naixement de Ràdio 4 (1976), la periodista va desenvolupar una llarga trajectòria en programes informatius i culturals.

Minobis també va treballar com a redactora al programa Miramar de TVE, i va dirigir l’Informatiu matí i Bon dia, Catalunya. A més, va col·laborar en mitjans impresos com l’Avui, Hoja del Lunes, Oriflama, Hora Nova i Serra d’Or, entre d’altres, i va ser professora associada a la Universitat Pompeu Fabra.

El 2010, Montserrat Minobis va impulsar l’agència de notícies amb visió de gènere La Independent.

Al llarg de la seva carrera, Minobis va ser distingida amb el Premi Ciutat de Barcelona (1987), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (1996), i el Premi de Comunicació No Sexista a la trajectòria de l’ADPC (2012).