Google ha acceptat pagar una multa de 170 milions de dòlars (uns 155 milions d’euros) per recopilar il·legalment informació personal de menors a través de YouTube sense consentiment parental, per després publicar anuncis dirigits a ells.

La multa arriba arran d’una investigació de la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units i la Fiscalia de Nova York, que van acusar Google de violar la Llei de protecció de la privacitat infantil a internet. La normativa estableix que els llocs dirigits a infants publiquin les seves pràctiques de dades i obtinguin el permís dels pares per recopilar informació sobre els menors de 13 anys.

Aquesta és la multa més gran que la Comissió ha imposat en aquest àmbit des de que es va aprovar la Llei el 1998.

Arran de l’acord entre ambdues parts, YouTube ha anunciat que en quatre mesos restringirà la recopilació de dades de qualsevol persona que mira continguts dirigits a nens i nenes independentment de la seva edat.

A més de la sanció, l’acord estableix que Google i YouTube “desenvolupin, apliquin i mantinguin” un sistema que permeti als propietaris dels canals identificar clarament els continguts infantils a la plataforma de vídeos.

YouTube assenyala que deixarà de publicar anuncis personalitzats per a nens en el contingut infantil, i deshabilitarà la possibilitat de fer comentaris i rebre notificacions en aquests espais.