El periodista Sebastià Girard ha posat en marxa Ampli, una nova productora de continguts audiovisuals amb base a la Catalunya Nord. “És una aposta de militància per la llengua i de promoure el català en el mercat econòmic. Tot el que s’ha fet fins ara ho devem al món associatiu i la voluntat és demostrar que, tot i que el català abraça un mercat petit, pot ser rentable. N’estic convençut”, explicava fa uns dies en una entrevista a Ràdio Arrels.

Girard ha exercit com a periodista a Ràdio Arrels, La Semaine du Roussillon i France 3. Fa uns mesos va decidir deixar el periodisme per dedicar-se a la producció de continguts audiovisuals en català. “Que hi hagi un espai de difusió del català entre els mitjans de comunicació a la Catalunya Nord és importantíssim, però ho és més saber què hi posem a dins”, assenyala.

El repte de la nova productoraés trobar distribuïdors i adaptar-se a les diferents pantalles, siguin els telèfons mòbils o els ordinadors.

La radionovel·la, primera aposta

El primer projecte que ha posat en marxa Ampli és la producció d’una radionovel·la basada en el llibre Agulleta i fil de vint, dels germans Esteve i Jacint Carrera, i publicada per Trabucaire Editions el 2011. La història és una adaptació lliure feta pel jove Valentí Ricart de la novel·la, en què un detectiu investiga a banda i banda dels Pirineus la desaparició d’una noia.

Girard destaca que “la radionovel·la és un gènere radiofònic molt antic, aparegut als anys 30 a Europa i que va tenir molt d’èxit. Aquest projecte pot apropar la gent a la literatura en català a més de servir de suport als professors de llengua”. En el projecte han participat l’actor Jordi Coromina i el cantant Gerard Jacquet, i serà emès per Ràdio Arrels.