L’operadora catalana Parlem Telecom ha posat en marxa Agile TV un servei de televisió per als clients de fibra òptica. Es tracta d’un dispositiu que inclou els canals de la TDT i el catàleg de sèries i pel·lícules de Rakuten TV, amb una gestió personalitzada de l’usuari, i que permet afegir aplicacions i plataformes digitals externes sense paquets de contractació tancats.

El model televisiu de Parlem busca ser flexible i que sigui el mateix usuari el que decideix quins continguts addicionals contracta a tercers mensualment o anualment en funció dels seus interessos.

El preu és de 6,95 euros mensuals, tot i que Parlem Telecom ha llançat una oferta gratuïta durant un any per als 1.000 primers clients que contractin el seu servei de fibra òptica.

Agile TV és un dispositiu que permet agregar continguts molt diversos. Entre les plataformes digitals que l’usuari pot contractar hi ha Amazon Prime Video, Sky TV, DAZN, Movistar Lite o Filmin, i alhora pot agregar més de 2.000 aplicacions, com Spotify, YouTube, TV3alacarta o Vimeo. La previsió és que, en els propers mesos, s’incorporin noves plataformes, entre les quals Mitele de Mediaset, de manera que també oferiria l’accés a les principals competicions de futbol.

La plataforma de Parlem es basa en la tecnologia d’Android TV i ofereix continguts en 4K d’ultra alta definició. És una televisió enriquida, que ofereix els canals de TDT amb una sèrie d’avantatges per a l’usuari per facilitar-ne un consum personalitzat: gravació de programes o sèries complertes durant tres mesos amb 350 hores d’espai al núvol; accés a la programació del darrers set dies; visualització des del principi d’un programa ja iniciat o possibilitat d’aturar-lo per veure’l en una estona, i selecció dels millors continguts diaris de la graella, entre d’altres.