Prisa ha arribat a un acord per recuperar el 25% de Santillana, actualment propietat del fons de capital risc Vitoria Capital Partners, del qual es va desprendre el 2010. L’operació, pendent de l’aprovació de les autoritats de competència, s’executaria per 312,5 milions d’euros.

Així doncs, Prisa passaria a controlar de nou el 100% de Santillana, l’empresa més rendible del grup, posada en venda el novembre de 2016 per eixugar el deute amb els bancs, mesura que l’any passat va ser descartada definitivament.

Prisa argumenta la recompra per les “molt bones perspectives de creixement” del negoci educatiu. “L’operació reforçarà l’estratègia del grup en controlar la totalitat d’un actiu clau per al seu desenvolupament com és Santillana, representarà un gran potencial d’increment de valor per als accionistes i millorarà substancialment la generació de caixa”.

L’estratègia de Prisa passa per crear un “gran projecte transversal, únic i global d’educació, entreteniment i informació”, assenyala en un comunicat.

Els diners per recomprar el 25% de Santillana procedirien d’una combinació dels fons disponibles en el balanç de Prisa, i dels procedents d’un nou augment de capital amb dret de subscripció preferent. L’operació compta amb el suport del Banc Santander, que s’ha compromès a assegurar l’increment de capital fins a un màxim de 200 milions. A més, un 42% del capital social ha manifestat la intenció de participar en l’augment de capital.