La Fundació Photographic Social Vision ha prorrogat fins al 14 de setembre el termini per presentar-se a la segona edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes. Inicialment la convocatòria finalitzava el 6 de setembre, però l’entitat ha decidit estirar el termini uns dies més “atenent a les dificultats pròpies d’un any especialment intens”.

Per participar en la Beca Joana Biarnés cal tenir entre 18 i 35 anys i ser resident a l’Estat espanyol. Els projectes poden ser individuals o col·lectius. El jurat valorarà que la temàtica sigui inèdita o aporti una nova perspectiva sobre un assumpte tractat amb anterioritat en l’àmbit del periodisme visual. El resultat del treball ha de tenir com a finalitat informar la ciutadania sobre una realitat d’interès social rellevant.

La persona o col·lectiu guanyador tindrà nou mesos per realitzar el treball becat, durant els quals comptarà amb l’assessorament d’un tutor que donarà suport al desenvolupament del projecte.

La Fundació Photographic Social Vision s’encarregarà de comissariar, editar i produir una exposició amb el treball guanyador, la qual itinerarà per diferents seus.

Creada l’any passat, l’objectiu de la beca és “donar suport al desenvolupament de joves fotoperiodistes amb les inquietuds, talent, principis i valors del millor periodisme visual i per promoure que aquests autors i autores, gràcies al suport rebut, ajudin a fer visibles temàtiques i reptes socials de necessària difusió i reflexió en la societat”.

La primera edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes es va concedir a Maria Contreras Coll per un projecte sobre la violència sexual a Espanya.