El president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, ha reclamat més estabilitat pressupostària per al servei públic així com una modificació del contracte programa i la llei de creació, a fi d’agilitzar la gestió i facilitar el compliment d’alguns paràmetres de control. Indicadors que van establir-se abans de la posada en marxa d’À Punt Mèdia “quan no disposàvem d’antecedents per a avaluar-los”, va remarcar dimecres en compareixença davant les Corts Valencianes.

En la seva intervenció, Soriano va apostar per unificar en una mateixa entitat l’ens corporatiu i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (l’empresa gestora d’À Punt), i per eliminar la regla que limita a un terç del pressupost la proporció màxima que es pot dedicar als salaris de la plantilla.

Un punt que entra en contradicció amb la relació de llocs de treball aprovada prèviament i que fins ara s’ha resolt de manera provisional amb successives moratòries. Per al president de la CVMC aquesta “no és una forma eficient” per controlar la despesa de personal, i aposta per sotmetre À Punt al mateix mecanisme de supervisió que per a les administracions públiques que estableix la llei de pressupostos de la Generalitat.

Per altra banda, Enrique Soriano va justificar les reformes de la llei i el contracte programa per aconseguir més flexibilitat en la col·laboració amb altres mitjans públics, locals i comarcals, i en la producció de continguts amb tercers.

Millorar el pressupost

Pel que fa al pressupost, Soriano va alertar de la possibilitat d’una “tensió” més gran en els comptes a partir de 2021, ja que enguany es liquidaran “romanents” pendents de 2016. Per aquest motiu considera necessari que en el pròxim exercici el pressupost “es mantinga en els termes actuals o es millore” a fi de poder prestar el servei públic de comunicació i potenciar la indústria audiovisual en condicions idònies. En aquest sentit, va recordar que el pressupost d’À Punt és el més baix de totes les televisions autonòmiques en proporció a la població.

 

Font: À Punt Mèdia