El digital de cultura de proximitat Surtdecasa.cat ha fet deu anys de vida aquest 23 d’octubre. L’aniversari coincideix amb un nou pas en l’evolució del projecte, amb la consolidació de la capçalera a Barcelona, que inclou continguts de tota l’àrea metropolitana.

Surtdecasa.cat va néixer a les Terres de l’Ebre, i al llarg de la dècada ha anat incorporant edicions territorials. A més de l’ebrenca i la barcelonina també hi capçaleres del Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central, Ponent, Pirineus, Empordà i Girona.

En aquests deu anys, el projecte ha anat creixent i ara és una cooperativa de sis socis que compta també amb cinc persones contractades per fer diferents tasques de difusió cultural. A més, la plataforma compta amb una amplia xarxa de col·laboradors arreu del país.

Surtdecasa.cat recalca que l’aniversari commemora “el valor de la cultura, la resistència dels treballadors de la cultura, i un projecte que ha intentat, des dels seus inicis l’octubre del 2010, donar veu a totes aquelles persones que treballen en la creació i en la gestió de projectes culturals, no només a la ciutat, sinó també en els entorns rurals que fins ara no havien estat atesos informativament”.

La pandèmia ha obligat a posposar el Surtdecasa Aniversari Tour, un circuit d’esdeveniments que té previst recórrer Catalunya per celebrar aquests deu anys, implicant als artistes i les comunitats culturals locals.