TV3 va retransmetre la manifestació de la Diada convocada per les entitats independentistes a través de la tecnologia 5G. A banda de ser la primera vegada que una transmissió multicàmera de TV3 incloïa aquesta tecnologia per al transport de senyal (imatge i so), també va ser el primer cop a tot l’Estat en què una cadena de televisió retransmetia un acte en directe a través de la xarxa 5G comercial des d’un entorn real públic, obert i multitudinari.

L’objectiu de la prova pilot era testejar i validar els beneficis de l’aplicació de la tecnologia 5G en el sector audiovisual, i més concretament en les retransmissions televisives multitudinàries en directe.

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública va coordinar el projecte a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, en el marc de l’aposta del Govern per la tecnologia 5G com a motor de transformació i innovació digital, i per al foment del seu ús en el si de l’administració de la Generalitat i el seu sector públic.

La iniciativa es va realitzar sota el paraigua de l’aliança 5G Barcelona impulsada per la Generalitat, l’Ajuntament, Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, la multinacional Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya. L’objectiu és transformar Catalunya i l’àrea metropolitana de Barcelona en un laboratori urbà obert i neutral que permeti validar i adoptar tecnologies i aplicacions 5G en un entorn real.