Editorial de moda, Madrid, 1971.

El Tinglado 2 del Centre d’Art Tarragona exposa Joana Biarnés, moda a peu de carrer, una mostra de fotografies sobre el món de la moda, una faceta poc estudiada d’aquesta pionera del fotoperiodisme. L’exposició consta de 88 instantànies dels anys 60 i 70, moltes d’elles inèdites, fetes a Barcelona, Madrid, París i Londres.

L’exposició es pot visitar fins al 22 de desembre i està coorganitzada pel Centre d’Art Tarragona i la Fundació Photographic Social Vision, que representa l’arxiu de Joana Biarnés (Terrassa, 1935 – 2018).

Comissariada per Josep Casamartina i Parassols, la mostra inclou fotografies de la revista La Moda en España, on Biarnés va començar a col·laborar als 60 cobrint cròniques de l’alta costura barcelonina, la més important de l’Estat en aquell moment. Després, i gràcies a seva feina al diari Pueblo, es va convertir en la cronista de la moda de la capital espanyola i de la societat madrilenya.

Joana Biarnés es va dedicar 15 anys a la fotografia de moda, just quan va evolucionar d’allò clàssic i formal a la transgressió. A més, per la seva formació de fotoperiodista, va ser pionera al situar les models al carrer, deixant de banda la fantasia i sofisticació que imperava aleshores en aquest tipus de fotografia.