Un grup de 16 mitjans d’arreu de l’Estat s’han unit com a Plataforma de Mitjans Independents per realitzar un gran enquesta monogràfica sobre la monarquia. El projecte aspira a aconseguir la informació més precisa possible sobre l’opinió de la ciutadania respecte a l’actual Casa Reial, el rei FelipVI, el rei emèrit Joan Carles I, els escàndols de corrupció, la vigència de la institució, i la possibilitat de celebrar un referèndum.

Formen part de la Plataforma: Alternativas Económicas, Carne Cruda, Catalunya Plural, Crític, Ctxt.es, Cuartopoder, El Salto, La Marea, La Voz del Sur, Luzes, Mongolia, Nortes, Nueva Tribuna, Pikara Magazine, Praza i Público.

La voluntat és realitzar un estudi sociològic exhaustiu i científic, el més complet realitzat fins ara sobre la monarquia, i des d’una perspectiva política, econòmica i social. La informació s’obtindria mitjançant 3.000 entrevistes a persones de totes les edats, nivells educatius i estrats socioeconòmics (una mostra com les enquestes del Centre d’Investigacions Sociològiques).

Per finançar aquesta gran enquesta, la Plataforma ha endegat una campanya de micromecenatge amb la qual s’aspira a recaptar un mínim de 27.000 euros i un òptim de 32.000.