Nova passa en l’aposta de la Xarxa de Comunicació Local iniciada fa un any per donar més protagonisme a les ràdios locals i actuar com a plataforma de continguts per a les emissores adherides. El proper 9 de setembre, s’estrena el projecte Matins en xarxa (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h), concebut per “complementar i enriquir” la programació matinal de les emissores locals.

El projecte compta amb la participació de 17 emissores locals, les quals aporten diferents continguts (seccions temàtiques) estructurats de forma modular. El periodista Marc Lobato s’encarregarà de conduir i donar continuïtat als diferents mòduls durant les tres hores de programa.

Contingut a la carta

Les 17 ràdios emetran el magazín sota la mateixa marca i disseny corporatiu, però cadascuna el podrà personalitzar d’acord amb les seves necessitats, connectant i desconnectant amb la programació troncal gràcies a l’estructura modular. Les emissores de Montblanc i l’Espluga de Francolí compartiran continguts locals, mentre que la freqüència de Barcelona oferirà íntegre el magazín.

Aquesta nova fórmula també suposarà per a les 17 ràdios participants una nova font d’ingressos pels continguts que aporten. Segons remarca el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, aquesta temporada el 25% del pressupost es destinarà a continguts ràdios i televisions locals. D’aquesta manera, destaca, es contribueix a la sostenibilitat d’aquests mitjans.

Les 17 emissores participants són EMUN FM Ràdio (Terres de Ponent), Ràdio Granollers, Ràdio l’Escala, Mataró Ràdio, FeM Girona, NouCinc.2 Terrassa, Ràdio Vic, Ràdio Tordera, Ràdio Sant Sadurní, Ràdio Vilafranca, Cugat.cat, Ràdio Arenys, Olesa Ràdio, Vilassar Ràdio, Amposta Ràdio, i Ràdio Montblanc i l’Espluga de Francolí FM Ràdio (aquestes dues comparteixen continguts locals en els seus matinals).