El 2013, en el seu segon any en funcionament, el Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes ha acollit 2.337 alumnes, els quals han realitzat 85 propostes formatives amb 100 edicions de cursos diferents. La xifra és un 7,77% inferior a l’assolida el 2012, el primer any, amb 2.534 alumnes en 65 cursos diferents amb més de 100 edicions.

Durant aquest 2013, el Col·legi ha posat en marxa nous cursos que responien a les orientacions donades en l’estudi Nínxols d’ocupació per a periodistes. Crisi, oportunitats en el sector i necessitats de formació, presentat el passat febrer.

Així, en el seu segon any, el Centre de Formació i Desenvolupament ha incidit sobre el periodisme de dades, l’storytelling, els relats promocionals, l’analítica web, el SEO o el videoperiodisme com a futurs nínxols professionals, i s’ha fet especial èmfasi en la importància de l’emprenedoria.

A banda, s’han reeditat els cursos que havien tingut més demanda, com ara el de Com convertir-se en community manager, Elaboració d’un pla de comunicació o Anglès per a periodistes.