El conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, descarta que À Punt Mèdia es trobi en una situació de fallida financera i necessiti una injecció de fons públics. “Deixem-la respirar, caram. Això no és una empresa privada”, assenyala en una entrevista a Europa Press. Segons ell, l’ens públic passa per “la situació de qualsevol empresa emergent”.

La setmana passada, el PP va denunciar que la radiotelevisió es troba en “fallida tècnica” després del seu primer any d’emissions, però la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ho va negar: “No hi ha hagut fins ara cap suspensió de pagaments ni es preveu que n’hi puga haver.

Soler defensa que À Punt ha de consolidar-se en un període de “transició” durant els tres pròxims anys, després d’haver arrencat “amb escassíssims recursos humans just en el moment més delicat”. A això s’hi suma, segons ell, el fet que el mercat “no té res a veure al qual es va enfrontar Canal 9 el 1989”.

El conseller d’Hisenda diu no entendre les crítiques ni les al·lusions a una situació de fallida, i aposta per “una televisió pública que responga a l’interés general i siga compatible amb l’oferta privada”.

Desequilibri patrimonial

El motiu de l’alarma és una auditoria elaborada per Moore Stephens, la qual detectava un patrimoni negatiu de 748.600 euros. L’ens públic argumenta aquest desequilibri patrimonial per la facturació entre la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i la Societat Anònima dels Mitjans de Comunicació. Això per a la SAMC ha suposat un increment de les despeses no pressupostades que superen les aportacions rebudes, i aquest ha estat el motiu del desequilibri, segons la Corporació.

“La SAMC ha entrat en uns fons propis negatius i la CVMC té un superàvit de 9,2 milions d’euros. Com que les dos entitats són del mateix grup és un cost merament comptable que res té a veure amb una fallida, ni insolvència”, defensa.

Com a conseqüència de la “refacturació”, la Societat ha de tornar a l’equilibri patrimonial mitjançant una ampliació de capital que ha d’aprovar el consell rector.

Mentre que l’auditoria entén que la CVMC ha de reintegrar 9,2 milions de benefici al pressupost de la Generalitat, la Corporació no comparteix aquest criteri, ja que considera que les subvencions s’han gastat sense cap increment del pressupost. A més, considera que la subvenció de la Generalitat als mitjans públics s’ha de veure com una de sola i de forma consolidada al mateix grup.

La Corporació factura a la Societat les operacions vinculades pels serveis que li presta, com ara la prestació jurídica, econòmica, d’organització de recursos humans, de manteniment de l’edifici de Burjassot, la cessió de l’equipament tècnic que ha adquirit la Corporació, etc.; a més, dels continguts que van ser seleccionats per l’Alt Consell Consultiu i que de la Corporació han passat a la SAMC, que s’encarrega de la difusió del servei públic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram