Aquest dimarts, Efe publicava una notícia titulada “Bárcenas diu que va donar diners a Trillo per pagar la defensa del Yak-42”, informació que desenvolupava posteriorment. En canvi, el web de l’ABC titulava en un altre sentit: “Bárcenas diu que la defensa de las víctimes del Yak-42 es va pagar amb la caixa b”.

No és que la notícia provingués d’una altra font que contradeia Efe, ja que la informació igualment s’atribuïa a l’agència. Tampoc és que fos un error del titular, doncs en el text s’afirmava que l’extresorer del PP havia explicat a l’Audiència Nacional que va donar diners de la caixa b a l’exministre de Defensa, Federico Trillo, per “pagar la defensa de les víctimes de l’accident del Yak-42” del 2003. En canvi, Efe explicitava que els diners s’havien usat per “pagar la defensa dels militars acusats”.

En un segon paràgraf, les contradiccions persistien. On Efe deia que es van destinar milers d’euros de la comptabilitat b del PP “a pagar els advocats dels comandaments jutjats”, a l’ABC s’havien destinat “als advocats dels familiars dels militars que van perdre la vida en l’accident”.

Posteriorment, a última hora de la nit, l’ABC va retirar el text manipulat i va substituir-lo per l’original d’Efe. Amb tot, també és cert que, abans d’això, el web del diari ja havia publicat una notícia pròpia sota el títol de “Trillo va pagar amb diner b del PP els advocats del Yak”, on s’explicaven els fets en el mateix sentit que Efe.