Aquest dijous Abertis va presentar a Londres un pla estratègic per al període 2015-2017 per seguir creixent. Un dels punts més destacats és la intenció de treure a borsa el proper any, depenent de les condicions del mercat, el negoci de les comunicacions terrestres, actualment format per una xarxa d’unes 8.000 torres de ràdio i televisió i telefonia mòbil. A més, se segregaria d’Abertis Telecom el negoci de comunicacions per satèl·lit d’Hispasat, que quedaria al marge de la sortida a borsa.

Amb l’operació, que es realitzaria mitjançant una Oferta Pública de Venda (OPV), el grup buscarà “obtenir recursos per seguir creixent en el negoci de les autopistes [que representa el 90% dels seus ingressos] i reforçar el seu compromís de solvència financera i remuneració a l’accionista”. En la nova etapa, Abertis Telecom operaria de manera independent de la matriu, amb marca pròpia, imatge corporativa i equip gestor.

Abertis assegura en un comunicat que la sortida a borsa de la seva filial suposarà “un increment de la seva flexibilitat financera i de la visibilitat del negoci, en un moment de gran apetit en el mercat per projectes d’infraestructures de telecomunicacions”.

El grup assegura que la mesura també permetrà en un futur “poder captar nous recursos” per finançar el creixement i la internacionalització de la seva filial, i recorda que el mercat en aquest moment ofereix “nombroses oportunitats”, especialment en el segment de les torres de telefonia mòbil a Europa.

“Aquesta sortida a borsa permetrà al negoci de les telecomunicacions terrestres continuar amb el procés de creixement que està vivint en els últims anys, de manera que podrà aprofitar millor les oportunitats que s’estan produint en el mercat de les infraestructures de telecomunicacions i posar en valor el seu potencial com a operador neutre en l’àmbit internacional”, va afirmar el conseller delegat d’Abertis, Francisco Reynés.