Mireia Comas davant dels jutjats de Terrassa, el 2 de desembre (foto: Albert Segura Lorrio / ACN).

El Jutjat Penal número 3 de Terrassa ha absolt la fotoperiodista Mireia Comas del delicte d’atemptat contra l’autoritat per suposadament agredir una Mosso d’Esquadra, pel qual la Fiscalia demanava un any de presó i 170 euros d’indemnització.

Els fets es van produir el 13 d’octubre, quan Comas cobria un desnonament a Terrassa: la policia va assegurar que la fotògrafa havia agredit una agent i que en van caldre quatre per reduir-la. Per la seva part, la fotoperiodista va negar les acusacions, afirmant que són una invenció, i que fins i tot l’agent implicada es va disculpar a la comissaria –on va passar unes sis hores– per la desmesura de l’acció policial.

La sentència assenyala que les “contradiccions” de la versió policial generen “seriosos dubtes”, i conclou que no s’ha pogut demostrar que la fotoperiodista pretengués actuar contra la “legítima intervenció” dels Mossos ni la seva integritat física. Així doncs, el jutge no veu possible “parlar racionalment” que hi hagi “prova de càrrec suficient” per atribuir a Comas un delicte d’atemptat a l’autoritat.

La defensa ha rebut la sentència amb satisfacció. “S’hi especifiquen les contradiccions dels agents, per la versió que va donar la Mireia corroborada per un testimoni, i per la versió del forense, que apunta que les lesions eren compatibles amb la detenció i no amb els hipotètics cops que li va fer la Mireia”, assenyalava aquest dijous l’advocat de la fotoperiodista, Marc Pérez, en declaracions a l’ACN.