El proper president del País Valencià, Alberto Fabra, els darrers dies s’ha mostrat partidari en diverses ocasions de la reciprocitat televisiva entre TV3 i Canal 9. Si bé és cert segueix la mateixa línia del seu antecessor, Francisco Camps, de demanar un tercer múltiplex, també ho és que ha expressat la voluntat d’arribar a un acord amb el president català, Artur Mas, per posar fi d’una vegada a les “batalletes” sobre la recepció de TV3 al País Valencià.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que al febrer va haver de tancar els repetidors que emetien el senyal de TV3 sota l’amenaça de l’Executiu de Camps d’imposar més sancions, s’ha felicitat pel “canvi d’actitud” mostrat per Fabra. Amb tot, l’ha instat a no demanar el tercer múltiplex i a optar per donar suport a la ILP Televisió sense Fronteres, que s’hauria de tramitar al Congrés dels Diputats a partir del setembre, un cop el Govern espanyol la desbloquegi.

“El gest està molt bé, però si realment en té voluntat, que seguisca un camí pràctic i que no inicie una acció que aboque al fracàs, com la d’un altre múltiplex”, va manifestar el coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, a El Punt Avui.

A banda, Gisbert va demanar al futur president valencià que retiri els expedients i les multes imposades a l’entitat. “Aquesta és una qüestió que no se’n pot deslligar”, va afirmar. Actualment, Acció Cultural encara ha de pagar prop de 370.000 euros en sancions i els interessos corresponents.