El passat dimecres, les Corts Valencianes van aprovar el conveni de reciprocitat televisiva acordat entre la Generalitat valenciana i la catalana. Ho van fer amb els vots a favor del PP i l’abstenció de la resta (PSPV, Compromís i EUPV), motivada entre d’altres per les condicions imposades respecte les senyes d’identitat i la vinculació a la concessió d’un tercer múltiplex per part del Ministeri d’Indústria.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera “molt positiu” que l’Executiu d’Alberto Fabra hagi assumit la necessitat d’un conveni de reciprocitat dels senyals televisius, però remarca que es tracta d’un “canvi de rumb” que tan sols és un “primer pas”, però encara “insuficient”. L’entitat avisa que l’acord corre el perill d’esdevenir “una simple expressió de bona voluntat sense cap traducció pràctica”, ja que no se n’ha fixat la data d’aplicació.

Per ACPV, l’explicació del Govern d’esperar un tercer múltiplex perquè els dos que té estan “plenament ocupats” és una simple la “coartada”. L’entitat rebat aquest argument recordant que el MUX 1 suma cinc canals de TDT, els tres propis (Canal 9, Punt2 i 24.9) i dos cedits (a Popular TV i Libertad Digital), mentre que el MUX 2 estava lliure fins al 21 de febrer del 2011, quan va passar a ser ocupat també pels tres canals propis i les dues ràdios de RTVV. Per a Acció Cultural no es tracta doncs d’un problema tècnic, sinó polític.

“La nostra entitat continuarà treballant per fer possible que aquest canvi de rumb del Govern valencià s’acabe concretant en l’aplicació efectiva de l’acord de reciprocitat, i demana al Consell que informe sobre quan i com ha demanat al Govern espanyol el tercer múltiplex, en quina data preveu tenir-lo disponible, i què pensa fer per executar el conveni si no obté una resposta concreta i positiva en pocs mesos per part del Govern espanyol”, afirma ACPV.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram