El passat 19 de desembre, la junta directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va acordar reobrir els repetidors que emetien TV3 al territori arran de la sentència del Tribunal Suprem que negava a la Generalitat valenciana la potestat per clausurar-los.

Amb tot, la decisió l’havien de ratificar els socis, els quals, després d’haver estat consultats durant les darreres setmanes (via digital i telefònica), han donat majoritàriament el seu recolzament a la reobertura dels repetidors. En concret, un 90% hi ha votat a favor, un 3% en contra, i un 7% s’ha abstingut.

Qüestió de dies

Així doncs, en pocs dies TV3 es tornarà a veure a una part important del País Valencià. Cal recordar que, un dia després de la sentència del TS, l’Ajuntament dels Ports va tornar a connectar els seus repetidors, per la qual cosa la cadena catalana des d’aleshores ja es veu a la comarca dels Ports.

La junta directiva d’ACPV considera que hi ha tres arguments de pes per tornar a emetre la televisió catalana: perquè la sentència del Suprem nega capacitat sancionadora a la Generalitat; perquè la resolució assumeix els postulats de l’entitat, i perquè amb la reobertura dels repetidors es satisfà el suport social rebut a través de mobilitzacions, aportacions econòmiques per pagar les multes, i la recollida de firmes per a la iniciativa legislativa popular Televisió sense fronteres.