Aquest dimecres a la tarda, la direcció de RTVE va arribar a un “acord base” amb UGT, SI i USO per a la negociació del segon conveni col·lectiu de la corporació. L’acord estableix una reducció de la massa salarial del 7,5%, es marca el 30 de setembre com a data límit per l’articulació definitiva del conveni, i deixa constància del compromís d’ambdues parts de fer de RTVE una empresa “més eficient, integradora i productiva”.

Els sindicats signants destaquen que, després d’una negociació “complicada i no exempta de dificultats”, l’acord garanteix els llocs de treball mentre duri el conveni, el període 2013-2015. A més, apunten que s’ha aconseguit “acabar amb l’amenaça” dels fixes discontinus, eliminar la possibilitat de la mobilitat geogràfica, i mantenir l’actual estructura territorial.

A canvi, a més de la retallada salarial de 28,5 milions d’euros, es redefinirà el sistema de categories. Per als tres sindicats, ara ve la part més difícil, que és negociar el document definitiu del conveni col·lectiu. CCOO i CGT s’han desmarcat de l’acord signat amb la direcció.

Més flexibilitat laboral

Per la seva part, la corporació destaca que l’acord preveu mesures de flexibilització, entre les quals un nou sistema de classificació professional que “permetrà una major versatilitat en la prestació de serveis, i una més àgil i adequada adaptació dels treballadors de RTVE als requeriments actuals del mercat”. A més es buscarà la potenciació de la producció interna, “l’òptima” ocupació de la plantilla i la màxima rendibilitat de les infraestructures.

Pel que fa a la implantació territorial de l’ens, la direcció apunta que la plantilla “s’adaptarà” a la seva estructura actual, “sempre en un entorn d’integració d’efectius de RNE i TVE que faciliti l’eficiència productiva”.

Al febrer, el consell d’administració de l’ens justificava la “necessitat” d’aquest nou conveni per les retallades de més del 20% en el pressupost de l’ens (que enguany és de 941 milions), per la crisi econòmica, i per adaptar les estructures i models operatius.