Els expedients de regulació d’ocupació no s’aturen a IB3. Després dels realitzats a Central Broadcaster Media (adjudicatària dels serveis informatius d’IB3) i a Videoreport (encarregada de l’explotació tècnica d’estudis, del departament de decorats i d’estilisme a IB3 Mallorca), ara arriba el torn al servei tècnic d’emissió.

La nova adjudicatària, la UTE Bienvenido Gil-Videoreport, va subrogar la plantilla de la seva predecessora, Telefónica Servicios Audiovisuals (TSA), però ara ha decidit retallar-la acomiadant 11 dels 39 treballadors, a més d’aplicar una reducció salarial per a la resta.

Malgrat l’adjudicació del contracte a la filial del grup Vértice 360º es va realitzar per la meitat de l’import (2 milions d’euros), els delegats de personal d’emissions d’IB3 consideren que “no existeix causa econòmica” que justifiqui l’ERO, ja que la cadena pública manté el pressupost del 2012.

Retallada inviable

Els representants dels treballadors asseguren que “és totalment inviable l’emissió d’IB3 tal com la coneixem amb un terç menys de la plantilla”. Això, segons ells, a més d’evidenciar la “mala gestió” de l’ens, demostraria “molt poc coneixement sobre el sector”.

Els delegats recorden que, en els tres anys amb TSA, la plantilla s’ha reduït un 20% i s’ha perdut poder adquisitiu (supressió de plusos, festius, congelació d’IPC), arribant a cobrar menys que quan el 2008 treballaven per a l’anterior adjudicatària, Salom Àudio i Vídeo.

Adverteixen de deixar IB3 en negre

“No podem permetre aquest nou atropellament als treballadors d’IB3, injust per on es miri, d’una direcció que, no només no coneix molt el sector, sinó que estafa els ciutadans i després, en complicitat amb el Govern, canvia lleis per no assumir responsabilitats”, etziben els representants laborals.

Davant d’aquesta situació, asseguren que si Videoreport i IB3 no rectifiquen, es veuran “obligats” a deixar l’emissió en negre per primer cop a la cadena pública balear.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram