Les assemblees de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) i de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), celebrades respectivament divendres i dissabte, van donar el vistiplau a l’acta fundacional de la federació d’associacions de premsa catalanes juntament amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

La nova organització, la junta de la qual estarà formada per dos membres de cadascuna de les associacions, busca potenciar la col·laboració i la generació de sinergies entre les diferents associacions i els seus editors.

L’ACPG es transforma en l’AMIC

A banda, l’assemblea de l’ACPG també va aprovar gairebé per unanimitat el canvi de nom i estatuts, per la qual cosa es reconverteix en l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). La mesura persegueix adaptar-se als canvis tecnològics presents i futurs que adopten els seus associats per poder representar-los millor.

Actualment, l’ACPG té tants associats de premsa en paper com en línia, i alguns dels seus editors es plantegen nous models comunicatius, per exemple implementant als seus digitals continguts prèmium o televisió per internet.