L’Associació de Productores de Documentals – ProDocs ha escollit Albert Solé (director de Minimal Films) com a nou president en substitució de Ventura Durall, qui va accedir al càrrec fa dos anys. El director de Minimal Films encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat.

La nova junta de ProDocs la completen la vicepresidenta Tània Balló (Nina Produccions); la tresorera Paula Palacios (Morada Films); el secretari Joan Salicrú (Clack); la vocal de comunicació Leire Larisgoitia (Producciones del Barrio); el vocal d’acció Oriol Marcos (Set Màgic Audiovisual), i el vocal d’institucions Valti Roda (Bas Productora).

La renovació de la directiva de l’Associació de Productores de Documentals es va produir en l’assemblea de l’entitat celebrada la setmana passada.

Més pes a les TV

La nova junta de ProDocs es proposa continuar avançant en les línies de treball prioritàries executades per la directiva predecessora. “Som conscients que la junta sortint ha hagut de confrontar un període excepcionalment complicat, i tot i així ha aconseguit diverses fites importants per a l’associació”, reconeix Albert Solé.

Entre les línies estratègiques d’actuació de la nova junta es ressalta la “necessitat detectada” d’incrementar el pes del documental a les televisions. “Demanarem un augment de les dotacions en documental a les cadenes de televisió, amb condicions contractuals dignes i homologables a les d’altres països europeus”, assenyala el nou president.

Per altra banda, la nova directiva treballarà per adaptar les ajudes públiques a les necessitats del sector, i fer sentir la seva veu en els diferents estaments administratius i polítics.

A nivell intern, l’entitat continuarà treballant per expandir-se territorialment. “Volem obrir-nos a nous socis i establir vincles estables amb altres associacions sectorials”, apunta Solé. L’objectiu és “reivindicar la importància social i cultural del sector de l’audiovisual al nostre país i fer augmentar el seu prestigi social”.