El grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Badalona ha denunciat que el PP va adjudicar de manera “unilateral” la gestió de l’especial de la Revista Bétulo sobre les festes de maig de la població. L’adjudicació va recaure en l’empresa MIC, amb seu a Madrid i delegació a Mataró, sense concurs públic ni informar el consell d’administració de Badalona Comunicació. “Es tracta d’una adjudicació a dit d’una gestió que fins ara es feia des de l’administració”, afirma Carles Sagués, president del grup.

Els ecosocialistes expliquen que, després dels acomiadaments a Badalona Comunicació i la posterior reestructuració que en va fer el PP, el personal dedicat a la publicació municipal va passar a formar part del “nombrós gabinet de suport per a la promoció de l’alcalde”. Per això, diuen, ara la gestió de Revista Bétulo ha hagut de recaure en mans privades.

“A part dels nombrosos aspectes foscos que envolten aquesta actuació, l’adjudicació a una empresa de fora de la ciutat reafirma una altra de les promeses-mentida del PP”, afirma en un comunicat Sagués en referència a la promesa de Xavier Garcia Albiol de potenciar i prioritzar les empreses badalonines.

Negativa a canviar la correlació de forces a Badalona Comunicació

Aquesta no ha estat l’única polèmica de la setmana al voltant de Badalona Comunicació. El passat dilluns, una junta general extraordinària va rebutjar la proposta de PSC i ICV-EUiA d’escollir un nou consell d’administració “que respongués fidelment a la representació que tenen les diverses forces polítiques al ple municipal”. Segons ambdós grups, el PP hauria de tenir tres representants (un menys que ara), el PSC dos (un més) i CiU i ICVEUiA un cada un (com ara).

El PP i CiU van votar en contra de la proposta, mentre que el PSC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit ho van fer a favor, tornant-se a fer palesa la desunió de les tres forces polítiques de l’oposició.

Carles Sagués ha explicat a Línia Badalona que la proposta intentava “reflectir la pluralitat” que hi ha al consistori i aconseguir que els mitjans públics de la ciutat siguin “el menys partidistes possible”, per la qual costa lamenta el vot en contra de CiU.

Des de la formació convergent s’argumenta que la seva postura és “coherent” amb el que van votar a principis del mandat, i que no hi ha hagut un canvi de govern que justifiqui modificacions en el consell d’administració de Badalona Comunicació. A més, asseguren, la seva voluntat és garantir el millor funcionament possible d’aquesta societat.