RTVE i Google han anunciat una col·laboració en l’àmbit de la innovació digital formada per tres projectes i en la qual porten treballant uns mesos.

Un és el programa de formació Creación audiovisual. Aprendiendo de los mejores, que consisteix en una sèrie de vídeos disponibles al canal de YouTube de RTVE, on diferents professionals comparteixen consells sobre diferents temàtiques per a l’elaboració de peces audiovisuals.

Un altre projecte se centra en la internacionalització de continguts de la corporació, amb la utilització d’eines d’intel·ligència artificial i machine learning de Google Cloud per traduir els subtítols de la biblioteca de vídeos de RTVE.es en anglès, italià, francès i alemany, a més de català, gallec i èuscar. El procés de traducció automatitzat està integrat en la publicació de vídeos. Actualment ja ofereixen subtítols els Telediarios i els programes Crónica i En portada.

El tercer projecte va tenir lloc a principis d’any en la darrera edició d’Operación triunfo, quan Google va treballar amb RTVE Digital i Gestmusic en el desenvolupament d’una aplicació amb la qual l’assistent de la multinacional oferia resums diaris, podcasts dels concursants i continguts actualitzat sobre l’acadèmia.