La periodista Ana María Bordas ha estat nomenada nova directora d’entreteniment i divulgació de RTVE, un càrrec de nova creació dependent de la direcció de continguts generals, creada fa un parell de setmanes en el marc de la nova estructura organitzativa de la corporació. En el nou organigrama es manté Toñi Prieto com a directora d’entreteniment de TVE, però ara en dependència de la nova direcció liderada per Bordas.

Ana María Bordas fins ara era responsable de projectes internacionals de TVE i cap de la delegació espanyola al Festival d’Eurovisió. La periodista barcelonina és vicepresidenta del comitè de televisió de la Unió Europea de Radiodifusió des de 2019.

Bordas desenvolupat íntegrament la seva carrera professional a RTVE. S’hi va incorporar per oposició el 1984 com a periodista, especialitzant-se en temes polítics i socials, i va ser corresponsal de RNE a Washington.

Al llarg de la seva trajectòria ha ocupat diferents càrrecs directius: ha estat directora de programació de TVE, directora de La 2, directora de RTVE Catalunya, directora de comunicació de RTVE Catalunya; directora de RNE a Catalunya (va ser la primera dona a ocupar aquest càrrec) i directora d’Informatius de RNE Catalunya.

Anteriorment, havia estat redactora i editora d’informatius a RNE Catalunya i Radiocadena Española.