El ple del Consell de Mallorca va aprovar aquest dijous iniciar els tràmits per tancar Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) amb 19 vots favorables del PP i 13 en contra de PSIB i la coalició PSM-IV-EM. El seu tancament seria el primer d’una radiotelevisió pública a l’Estat.

La proposta no va passar per la comissió informativa del ple del Consell perquè va ser declarada “d’interès públic”, maniobra que es va criticar des de l’oposició. El PP va argumentar que la mesura era necessària per una qüestió econòmica (malgrat no tenir cap dèficit), però també perquè Televisió de Mallorca i Ona Mallorca tenien una “escassa repercussió social”, i per una “duplicitat de serveis” amb IB3.

L’oposició, però, no està d’acord amb aquest argumentari. El conseller del PSIB Jaume Garau va defensar que l’ens era viable econòmicament i va assegurar que al final serà més car tancar-lo que no fer-ho: segons els seus càlculs, el tancament costarà 9 milions (el pressupost de l’ens és d’uns 10), mentre que el PP diu que és d’1,6.

La clausura de RTV Mallorca suposarà l’acomiadament de 117 treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram